Bemutatkozás

Üdvözlöm!

Tóth Bálint vagyok, a Dimenzió-Absztrakt Kft. tulajdonosa.

Orosházán születtem, 1966-ban, és itt is élek. A vállalkozást 1999-ben, feleségemmel alapítottam. Célja ásványképek gyártása, és különböző ajándéktárgyak belföldi forgalmazása, és exportja volt. Exportjaink Horvátországba, Szlovéniába, Szlovákiába, Ukrajnába, Romániába és Szerbiába irányultak.

Ekkor már Horvátországban és Romániában is volt vállalkozásom, ez biztos piacot jelentett számunkra. Ezek működtetése miatt több éven keresztül keveset tartózkodtam Magyarországon, így megismertem más népek életét, szokásait, gondolkodásmódját. Életre szóló barátságokat kötöttem, és kapcsolataim által rájöttem, hogy mennyire fontos egymás tisztelete, a történelmünk, és hagyományaink tisztelete, és ezek megőrzése.

2001-ben ezért is bővítettem cégünk vállalkozási körét, egy tradicionális, már-már felejtésbe merült élelmiszer gyártásával, a búzacsíramáléval. Ezt csak a magyarok lakta területeken is csak szórványosan ismerik, de szerencsére Orosházán ez a hagyomány fenn maradt, amit mi a hagyományos recept alapján készítünk, terjesztünk.

A csíramálé esetében a hagyomány, és a reformtáplálkozás egybeesik, így jóleső érzés a termék gyártása, népszerűsítése, és terjesztése.